Juttuja messuosastojen maailmasta

Vauhdilla kesää kohti! - Luvassa lukuisia tapahtumia ja messuosastoja

Posted by Kaisa Porotähti on 21.3.2018 9:39

Kevätkiireet alkavat olla täällä jälleen. Parhaillaan on meneillään Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa Konepajamessut, Lääkäripäivät Tampere-talossa ja Light + Building -messut Frankfurtissa, joihin kaikkiin rakennettiin messuosastoja. Pääsiäisen aikaan on hetken aikaa rauhallisempaa ja sitten mennään taas tukka putkella kohti uusia tohinoita. 

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää, Aikataulut, Kansainvälisyys, Vinkit

Futurisator - mielenkiintoinen projekti

Posted by Kaisa Porotähti on 26.2.2018 17:54

Ei riitä yksi tai kaksi kertaa, kun Porostarin kahvipöydässä on haaveiltu oman tähtiportin rakentamisesta, koska jo yksikin sellainen helpottaisi elämää aivan ä-l-y-t-t-ö-m-ä-n paljon. Sinne vaan ukot, akat ja kaikki rojut tähtiporttiin ja keikalle mars. Kuinka kätevää olisi? Meiltä löytyi siispä jo luonnollisesti sopivan innokasta porukkaa lähtemään mukaan Futurisator-projektiin rakentamaan aikakapseleita, kun Nitroid xD:ltä otettiin yhteyttä.

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää, Aikataulut, Projektit

Niput, mummot, heinäkasat – niissä ne messuosastot matkustaa

Posted by Kaisa Porotähti on 18.10.2017 13:34

Tavaroiden pakkaaminen ja kuljettaminen on iso osa messurakentajan ammattia ja messuosaston toteutusta. Rakennuskeikalle lähteminen tarkoittaa sitä, että pääkallopaikalla keräillään ensin kaikki kamppeet kasaan, joita keikalla tullaan tarvitsemaan. On levytavaraa, messumattorullaa, profiililaatikkoa, ovea, ties mitä piirustuksien mukaan rakennettua pömpeliä, tulosterullapötkylää, jääkaappia, tekokasvia, roska-astiaa, naulakkoa, esitetelinettä, pöytää, tuolia, tiskiä, siivousvälinettä, ruuviväännintä, kompuraa, tikapuuta, mattolineaaria, lamppulaatikkoa – lista on loputon. Näistä kaikista romppeista pitäisi sitten saada kivoja ja siistejä nippuja tehtyä, niin että kaikki mahtuu autoon ja säilyy vahingoittumattomana koko reissun ajan.

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää

Me ollaan rakentamassa messuosastoja, missä sää oot?

Posted by Kaisa Porotähti on 27.9.2017 16:33

Syksyt ovat aina kiireisintä aikaa messumaailmassa. Syyskuu – marraskuu välille mahtuu hirmuinen määrä messuja ja tapahtumia, jotka pitävät messurakentajan kiireisenä. Tämä vuosi ei poikkea yhtään muista ja Porostarilla on ollut viime viikkoina todella vilkas tunnelma. Messuosastoja on valmistettu, kalusteita pakattu ja tavaraa lähetetty maailmalle verstaan ovista ulos ennätysmäärä.

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää

Schweissen & Schneiden 2017 - messuosastoilla esillä metallialan uutuudet

Posted by Kaisa Porotähti on 28.8.2017 17:17

Syksy tuo tullessaan jälleen monenmoista suurta tapahtumaa ja messuosastoa rakennettavaksi. Yhtenä niistä tälle vuodelle sattuu tärkeä metallialan messutapahtuma Schweissen & Schneiden 25.9.-29.9.2017, joka järjestetään joka neljäs vuosi Saksassa. Tänä vuonna messut ovat poikkeuksellisesti Düsseldorfissa Essenin messuhallin ollessa remontissa. Me messurakentajana olemme tähän vallan tyytyväisiä, koska Düsseldorfin messuhallilla on enemmän tilaa ja logistiikka toimii rakennus- ja purkuvaiheessa sitä kautta jouhevammin kuin Essenissä.

Lue lisää

Kategoria: Kansainvälisillä messuilla, Hyvä tietää

Ei syksyä ilman kiirettä - Messuosastorakentajan vinkit kiireen taltuttamiseen

Posted by Kaisa Porotähti on 15.8.2017 13:51

Vielä on kesää jäljellä, mutta edessäpäin alkaa häämöttää syksyn vilkas messusesonki. Kokosimme viiden kohdan muistilistan, jonka avulla messuhässäkkä ei pääse yllättämään kesälomalta palaajaakaan.

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää, Aikataulut, Vinkit

Asuntomessut – uusia koteja, asumisen ratkaisuja ja lukuisia messuosastoja

Posted by Kaisa Porotähti on 10.7.2017 19:07

Mikä?

Suomen suurin asumisen tapahtuma

Milloin?

14.7.-13.8.2017

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää

Messurakentajan vinkit #4 - Messuosaston aineiston ja tiedonsiirron logistiikkaa

Posted by Kaisa Porotähti on 5.6.2017 11:49

Messuosastoa valmistellessa liikutellaan suurta määrää tietoa ja erilaista aineistoa messurakentajan, asiakasyrityksen ja muiden projektiin osallistuvien välillä. On tärkeää, että tieto ja tiedostot saadaan kulkemaan sujuvasti kaikkien projektissa mukana olevien välillä.

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää, Videot, Vinkit

Messurakentajan vinkit #3 - Messuosaston logistiikkaa

Posted by Kaisa Porotähti on 16.5.2017 17:10

Messuosaston toteutuksessa logistiikka on tärkeä osa suurta palapeliä. Hyvä aikataulutus ja hyvä pakkaaminen jouduttavat työtä ja hyvällä suunnittelulla pystyy säästämään sekä harmaissa hiuksissa että kustannuksissa.  

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää, Aikataulut, Videot, Vinkit

Messurakentajan vinkit #2 - 5 vinkkiä messuprojektin suunnitteluun

Posted by Kaisa Porotähti on 2.5.2017 17:34

Messuosaston toteuttaminen on aina projekti. Oli se sitten suuri tai pieni, seuraavien viiden vinkin avulla helpotat projektin suunnittelua.

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää, Aikataulut, Vinkit

Hoidamme sen puolestasi

just name it

Haluamme ammattitaidollamme helpottaa järjestelyjen toteuttamista ja voimme hoitaa esimerkiksi seuraavia asioita: ennakkomarkkinointi, tekniset tilaukset, projektiaikataulutukset, ateriapalvelut (catering) ja henkilökunnan vaatetus ja messukoulutus.

Tilaa uusimmat uutiset

Viimeisimmät kirjoitukset