Juttuja messuosastojen maailmasta

Vauhdilla kesää kohti! - Luvassa lukuisia tapahtumia ja messuosastoja

Posted by Kaisa Porotähti on 21.3.2018 9:39

Kevätkiireet alkavat olla täällä jälleen. Parhaillaan on meneillään Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa Konepajamessut, Lääkäripäivät Tampere-talossa ja Light + Building -messut Frankfurtissa, joihin kaikkiin rakennettiin messuosastoja. Pääsiäisen aikaan on hetken aikaa rauhallisempaa ja sitten mennään taas tukka putkella kohti uusia tohinoita. 

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää, Aikataulut, Kansainvälisyys, Vinkit

Futurisator - mielenkiintoinen projekti

Posted by Kaisa Porotähti on 26.2.2018 17:54

Ei riitä yksi tai kaksi kertaa, kun Porostarin kahvipöydässä on haaveiltu oman tähtiportin rakentamisesta, koska jo yksikin sellainen helpottaisi elämää aivan ä-l-y-t-t-ö-m-ä-n paljon. Sinne vaan ukot, akat ja kaikki rojut tähtiporttiin ja keikalle mars. Kuinka kätevää olisi? Meiltä löytyi siispä jo luonnollisesti sopivan innokasta porukkaa lähtemään mukaan Futurisator-projektiin rakentamaan aikakapseleita, kun Nitroid xD:ltä otettiin yhteyttä.

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää, Aikataulut, Projektit

Ei syksyä ilman kiirettä - Messuosastorakentajan vinkit kiireen taltuttamiseen

Posted by Kaisa Porotähti on 15.8.2017 13:51

Vielä on kesää jäljellä, mutta edessäpäin alkaa häämöttää syksyn vilkas messusesonki. Kokosimme viiden kohdan muistilistan, jonka avulla messuhässäkkä ei pääse yllättämään kesälomalta palaajaakaan.

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää, Aikataulut, Vinkit

Messurakentajan vinkit #3 - Messuosaston logistiikkaa

Posted by Kaisa Porotähti on 16.5.2017 17:10

Messuosaston toteutuksessa logistiikka on tärkeä osa suurta palapeliä. Hyvä aikataulutus ja hyvä pakkaaminen jouduttavat työtä ja hyvällä suunnittelulla pystyy säästämään sekä harmaissa hiuksissa että kustannuksissa.  

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää, Aikataulut, Videot, Vinkit

Messurakentajan vinkit #2 - 5 vinkkiä messuprojektin suunnitteluun

Posted by Kaisa Porotähti on 2.5.2017 17:34

Messuosaston toteuttaminen on aina projekti. Oli se sitten suuri tai pieni, seuraavien viiden vinkin avulla helpotat projektin suunnittelua.

Lue lisää

Kategoria: Hyvä tietää, Aikataulut, Vinkit

Kansainvälisillä messuilla osa 3 – messuosaston toteuttaminen on projekti

Posted by Kaisa Porotähti on 18.1.2017 14:33

Messuosaston toteuttaminen on projekti, jossa on monta osaa ja muuttuvaa tekijää. Kun lähdetään toteuttamaan messuosastoa ulkomaille, projektin koko ja vaativuus kasvavat. Onnistuneeseen kokonaisuuteen vaaditaan osaamista ja toimivaa yhteistyötä asiakasyrityksen ja messurakentajan välillä.

Lue lisää

Kategoria: Aikataulut, Kansainvälisyys

Messuprojektin aikataulutus – timing is everything

Posted by Kaisa Porotähti on 19.11.2016 12:14

Suurin merkittävä tekijä messuprojektin aikataulutuksessa on projektin koko. Muutaman neliön osasto kotimaan messuille vie huomattavasti vähemmän aikaa, kuin suuri 1000 m² osasto ulkomaiseen tapahtumaan. Pienimpiinkin projekteihin tulisi alkaa valmistautua kuitenkin vähintään 2-3 kuukautta ennen tapahtumaa. Tapahtumajärjestäjälle tehtävien teknisten tilausten tilausaika sulkeutuu tyypillisesti kuukautta ennen tapahtumaa ja siihen mennessä ostopäätöksen tulee olla tehtynä. Messurakentajan tilauskannasta riippuen, perusmateriaaleista valmistettavat yksinkertaisemmat osastot saadaan valmiiksi melko nopeallakin aikataululla. Syksy ja kevät ovat tapahtumarikasta aikaa ja silloin messurakentajilla on kuitenkin kädet täynnä töitä.

Lue lisää

Kategoria: Aikataulut

Hoidamme sen puolestasi

just name it

Haluamme ammattitaidollamme helpottaa järjestelyjen toteuttamista ja voimme hoitaa esimerkiksi seuraavia asioita: ennakkomarkkinointi, tekniset tilaukset, projektiaikataulutukset, ateriapalvelut (catering) ja henkilökunnan vaatetus ja messukoulutus.

Tilaa uusimmat uutiset

Viimeisimmät kirjoitukset