Juttuja messuosastojen maailmasta

Messurakentajan vinkit #2 - 5 vinkkiä messuprojektin suunnitteluun

Kirjoittaja Kaisa Porotähti on 2.5.2017 17:34
Double exposure of businessman shows modern technology as concept -648811-edited.jpeg

Messuosaston toteuttaminen on aina projekti. Oli se sitten suuri tai pieni, seuraavien viiden vinkin avulla helpotat projektin suunnittelua.

 

1. Aloita projekti riittävän ajoissa ja huolehdi aikataulutuksesta.

Hyvässä aikataulussa on aina helpompi toimia. Mahdolliset mutkat matkassa eivät aiheuta harmaita hiuksia ja yllättävätkin tilanteet saadaan hoidettua helpommin. Riittävä valmistautumisaika takaa myös, että messukokonaisuus saadaan mielekkääksi sekä ulkonäöllisesti että taloudellisesti.  
 

2. Nimeä vastuuhenkilö projektiin.

Projetkin parissa työskentely on sujuvaa, kun projektilla on oma vastuuhenkilö. Näin vältytään myös turhilta epäselvyyksiltä ja väärinkäsityksiltä, kun samassa sopassa ei ole turhan montaa keittäjää.
 

3. Budjetoi projekti realistisesti.

Fakta on se, että itse messuosasto muodostaa ainoastaan kolmasosan messuosallistumisen hinnasta. Loput kulut tulevat näyttelyjärjestäjälle maksettavista maksuista (joista löydät listan hinnastostamme), omien tuotteiden rahdeista, työntekijöiden kuluista ja messujen aikaisista kuluista. Rustatessa tarjouspyyntöä osastosta kannattaa poistaa vaaleanpunaiset lasit silmiltä ja suhteuttaa toivomukset omaan budjettiin. Messurakentaja laskee juuri sellaisen tarjouksen, kuin häneltä pyydetään. Jos tarjouspyynnössä on listattuna kaikki mahdolliset herkut, pelit ja vehkeet, niin tarjouskin on juuri sen mukainen. Tarjouspyyntöä pyöritellessä olisi todella hyödyllistä tietää edes suuntaa asiakkaan suunnittelemasta osaston budjetista.
messurakentaja_projekti.jpeg
 

4. Huolehdi, että messuosastolle näytteille tulevat tuotteenne valmistuvat ajoissa.

Monesti messuille esille tulevat tuotteet ovat yrityksen uutuuksia ja niitä saatetaan työstää aivan viime metreille asti. On todella tärkeää huolehtia, että tuotteet saadaan ajoissa perille ja niiden kuljetukset ovat aikataulussa. Esimerkiksi suuremmat tuotteet on saatava paikalleen heti rakennusajan alussa, ettei käy nolosti ja tuotteet eivät mahdukaan enää sisälle halliin muiden näytteilleasettajien osastojen ollessa jo pystyssä.
 

5. Valitse luotettava messurakentaja, joka osaa hommansa.

Messurakentajissa on paljon eroja siinä missä muissakin ammattikunnissa. Jokainen tapahtuma ja messuosasto on aina omanlaisensa. Kokemuksesta ja tallatuista kilometreistä on huomattavasti hyötyä tässäkin puuhassa.
 
 
 
messuosasto-hinnasto-2017

Kategoria: Hyvä tietää, Aikataulut, Vinkit

Hoidamme sen puolestasi

just name it

Haluamme ammattitaidollamme helpottaa järjestelyjen toteuttamista ja voimme hoitaa esimerkiksi seuraavia asioita: ennakkomarkkinointi, tekniset tilaukset, projektiaikataulutukset, ateriapalvelut (catering) ja henkilökunnan vaatetus ja messukoulutus.

Tilaa uusimmat uutiset

Viimeisimmät kirjoitukset