Juttuja messuosastojen maailmasta

Me ollaan rakentamassa messuosastoja, missä sää oot?

Kirjoittaja Kaisa Porotähti on 27.9.2017 16:33

messurakentaja_auton_lastaus.jpgSyksyt ovat aina kiireisintä aikaa messumaailmassa. Syyskuu – marraskuu välille mahtuu hirmuinen määrä messuja ja tapahtumia, jotka pitävät messurakentajan kiireisenä. Tämä vuosi ei poikkea yhtään muista ja Porostarilla on ollut viime viikkoina todella vilkas tunnelma. Messuosastoja on valmistettu, kalusteita pakattu ja tavaraa lähetetty maailmalle verstaan ovista ulos ennätysmäärä.

Syksyn kiireisin viikko

Kuluva syyskuun viimeinen viikko veti tämän syksyn pisimmän korren, kun samaisella viikolla on parasta aikaa auki neljä eri tapahtumaa, joihin rakensimme messuosastoja. Saksassa Düsseldorfissa on käynnissä Schweissen & Schneiden, Tampereella Alihankinta-messut, Helsingissä Kiinteistö-messut ja Kuopiossa Itäsuomen Lääketiedetapahtuma.    

Kurkistus viime viikkojen tapahtumiin

Syyskuun alussa rakennettiin Puumessuja Jyväskylässä ja Helsingissä Yritys 2017 -tapahtumaa. Kun messut saatiin pakettiin, alkoi Düsseldorfiin Schweissen & Schneiden -tapahtumaan lähtevän messuosaston valmistelutyöt kotona verstaalla. Rakenteiden valmistuksen ja kalusteiden keräyksen jälkeen oli edessä vielä ankara tetris-peli, kun kaikki tavarat pakattiin lähtökuoppiin pitkän kuljetusmatkan vaatimalla huolellisuudella. Kuun puolivälissä kohti Saksaa lähti lopulta matkaan trailerillinen täynnä osaston rakenteita, kalusteita, työkaluja ja muita tykötarpeita. Düsselissä rakennusaikaa oli reilu viikon verran ja messurakentajat hyppäsivät koneeseen pari päivää rekkakuorman lähdön jälkeen. Osasto nousi komeasti pystyyn ja messut aukesivat kävijöille maanantaina 25.9. Alapuolella kuva valmiista lopputuloksesta. 

Superviikon sutinat

Saksan kuorman lähdettyä pihasta oli vuorossa keikka Caravan-tapahtumaan ja kotona verstaalla alettiin valmistautua toden teolla Alihankintaan, Kiinteistöön, Itäsuomen Lääketieteeseen sekä lokakuun alussa Amsterdamissa järjestettävään EUW-tapahtumaan. Syyskuun päättävää superviikkoa edeltävällä viikolla roudattiin monta autokuormaa "naapuriin" Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen kaikkia 15 Alihankintaan tulevaa messuosastoa varten, lähetettiin Amsterdamiin lähtevät tavarat maailmalle ja Kiinteistö-messujen kamppeet kohti Helsinkiä. Loppuviikolla päästiin rakennuspuuhiin sekä Helsingissä että Tampereella ja osastot valmistuivat viikonlopun nimiin. Maanantaina osa poppoosta lähti kohti Kuopiota rakentamaan osastoja Lääketiedetapahtumaan ja Tampereella tehtiin vielä hienosäätöä Alihankinnan osastojen kanssa. Eilen tiistaina 26.9. aukesivat Alihankinnan ovet ja tänään Kuopiossa Itäsuomen Lääketiede. Niin se saatiin kaikki valmiiksi ja kaikki neljä superviikon tapahtumaa ovat auki parasta aikaa!

Messuharjakaiset

Porostarilla pidettiin eilen pienet superviikon harjakaiset täytekakun merkeissä ja huokaistiin tänään vielä hiukan ennen huomenna illalla alkavaa Alihankinnan purkua. Seuraavaksi suunnataan nokka kohti Amsterdamin EUW-tapahtumaa ja Helsingissä järjestettäviä Teknologia-messuja.

Alapuolella kuvasatoa osasta Alihankintaan toteutetuista messuosastoista.

messuosasto_alihankinta_Kraftmek.jpg

messuosasto_alihankinta_S&N.jpg

messuosasto_alihankinta_MakelaAlu.jpg

messuosasto_alihankinta_Finnsonic1.jpg

messuosasto_alihankinta_Vuorenmaa3.jpgAlihankinta_messuosasto_Trelleborg.jpg

Lue myös: Ei syksyä ilman kiirettä - Messuosastorakentajan vinkit kiireen taltuttamiseen

messuosasto-hinnasto-2017

Kategoria: Hyvä tietää

Hoidamme sen puolestasi

just name it

Haluamme ammattitaidollamme helpottaa järjestelyjen toteuttamista ja voimme hoitaa esimerkiksi seuraavia asioita: ennakkomarkkinointi, tekniset tilaukset, projektiaikataulutukset, ateriapalvelut (catering) ja henkilökunnan vaatetus ja messukoulutus.

Tilaa uusimmat uutiset

Viimeisimmät kirjoitukset