Juttuja messuosastojen maailmasta

Ei syksyä ilman kiirettä - Messuosastorakentajan vinkit kiireen taltuttamiseen

Kirjoittaja Kaisa Porotähti on 15.8.2017 13:51

messuosasto_kiireitä_syksy.jpegVielä on kesää jäljellä, mutta edessäpäin alkaa häämöttää syksyn vilkas messusesonki. Kokosimme viiden kohdan muistilistan, jonka avulla messuhässäkkä ei pääse yllättämään kesälomalta palaajaakaan.

  1. Onko messuosaston rakentaja valittu?

Syksy on messurakentajan kulta-aikaa, jolloin kaikilla rakentajilla on täysi hulina päällä. Messurakentajan valintaa ei kannata jättää ihan messuja edeltävään viikkoon, jotta kaikki yksityiskohdat saadaan hiottua varmasti kohdalleen.

  1. Onko tulosteaineistot ja videomateriaalit tehtynä?

Messuosasto saattaa olla valmiiksi suunniteltuna ja messurakentaja valittuna, mutta mikä mahtaa olla mainostoimistolta tms. kolmannelta osapuolelta tulevien materiaalien tilanne?

Jos tulosteet on olemassa ennestään aiemmilta messukeikoilta, ovatko ne edelleen käyttökelpoisia vai tarvitaanko kuitenkin uudet?

Osastolle tulevat tulosteaineistot pitää olla tulostusvalmiissa muodossa tiedostojen lähtiessä messurakentajalle ja aineistojen tulee olla messurakentajalla viimeistään muutamaa viikkoa ennen messujen rakennusajan alkua.

Videoiden kanssa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, sillä niiden tekeminen vie ammattilaiseltakin yllättävän paljon aikaa. Videomateriaalit tulee myös ehtiä testaamaan etukäteen messuosastolla käytettävillä toistolaitteilla, jotta kaikki toimii varmasti oikein H-hetkellä.  

messurakentaja_suurkuvatulosteet.jpeg

  1. Onko hotellit ja lennot varattuna?

Suuret tapahtumat saattavat imaista käyttöönsä jokaisen hotellihuoneen messupaikan lähistöltä. Messujen aikainen kulkeminen on helppo hoitaa eikä matkustamiseen kulu aikaa, kun henkilökunnan majoitus on messupaikan lähellä.

  1. Onko henkilökunta briiffattu?

Mitä messuilla tapahtuu?
Mitä messuosallistumisella tavoitellaan?
Mitä henkilökunnalta odotetaan?
Tarvitaanko mahdollisesti messukoulutusta, että saadaan yritys edustettua messuilla parhaalla mahdollisella tavalla?

  1. Onko asenne kohdallaan?

Messuille ei kannata lähteä mökömököilemään älypuhelimensa äärelle eikä firman kustantamalle parin päivän rilluttelureissulle, mikäli haluaa saada tapahtumasta jotain hytötyä. Positiivinen asenne helpottaa myös yhteistyötä kaikkien messuosaston ympärillä työskentelevien kanssa.

 

Reipasta ja tapahtumarikasta syksyä kaikille!

Lue myös: 5 vinkkiä tarjouspyynnön tekemiseen messuosastosta

messuosasto-hinnasto-2017

Kategoria: Hyvä tietää, Aikataulut, Vinkit

Hoidamme sen puolestasi

just name it

Haluamme ammattitaidollamme helpottaa järjestelyjen toteuttamista ja voimme hoitaa esimerkiksi seuraavia asioita: ennakkomarkkinointi, tekniset tilaukset, projektiaikataulutukset, ateriapalvelut (catering) ja henkilökunnan vaatetus ja messukoulutus.

Tilaa uusimmat uutiset

Viimeisimmät kirjoitukset